Dag 2 Swalmen - Villip - Reisverslag uit Villip, Duitsland van Tonny Vaan - WaarBenJij.nu Dag 2 Swalmen - Villip - Reisverslag uit Villip, Duitsland van Tonny Vaan - WaarBenJij.nu

Dag 2 Swalmen - Villip

Door: Tonny

Blijf op de hoogte en volg Tonny

03 Mei 2012 | Duitsland, Villip

Om zeven uur opgestaan vanmorgen en rustig alles ingepakt. De gastvrouw kwam gisteravond nog even vragen of ik misschien graag eieren met gebakken spek wilde. “Je hebt erg veel energie nodig voor het fietsen” zei ze. Dat kwam omdat ze me naar alles over mijn reis had gevraagd. Volgens mij was ze erg onder de indruk. Toen ik aan het inpakken was kon ik het spek al ruiken, best lekker hoor.
Een heerlijk ontbijt gehad en dat voor een Bed en Breakfast adres van Vrienden op de Fiets…..
Om half negen zat ik op de fiets. Het weer zag er niet best uit deze morgen. In de richting waar ik heen moest was een donker grijze lucht te zien. Gelukkig bleef het op enkele druppels na vrijwel de hele dag droog. De route ging eerst naar Roermond en daarna het riviertje de Ruhr volgend. De normale route volgt de rivier via onverharde weggetjes. Omdat het gister en vannacht flink had geregend, was dat nu niet te doen. Erg modderig. Gelukkig is er een alternatieve route, die autoluwe boerenlandweggetjes volgt. Deze heb ik daarom maar genomen. Zo makkelijk als het gister ging, zo stroef ging het vandaag. Nu was de wind schuin van voren en dat merk je wel.
Over het landschap kan ik weinig vertellen. Het ging door uitgestrekte landerijen en weinig bezienswaardigheden vandaag. Ik wilde vandaag weer zo’n afstand als gister rijden. Toen ik er bijna was en naar het betreffende hotel belde, kreeg ik te horen dat alles de hele week was volgeboekt. Tja, het is deze week vakantie in Duitsland en daar had ik helemaal geen rekening mee gehouden. Ik besloot om dan maar gewoon door te rijden en bij elke gelegenheid te vragen. Uiteindelijk lukte dat in Viller, gelukkig, want ik had al 146 km gefietst en was behoorlijk ‘kapot’.
De fiets kon in een afgesloten garage. Ik heb meteen alle tassen, die ik nodig had eraf gehaald en daarna meteen de vermoeidheid er af gespoeld. Daarna naar beneden om te eten, natuurlijk vergezeld van enkele heerlijke weiss biertjes. Zo, en nu lekker naar de kamer en een beetje tv kijken. Vroeg slapen en morgen bijtijds weer op.

Totaal 275
Hmtrs 549

• 04 Mei 2012 - 18:03

Wichert Sinke:

Beste Tonny

Wat een afstanden fiets jij per dag !!
    We mogen we door fietsen anders haal je ons nog in.

Wij hebben vandaag de Arlbergpas bedwongen.
    Viel niet mee :-)

Veel fiets plezier en ga je g

• 04 Mei 2012 - 18:04

Wichert Sinke:

Tonny

Te snel gedrukt

Ga je goed

Jos en Wichert

• 04 Mei 2012 - 21:02

Wolfje.:

Tonny je moet de windmolens zo draaien dat je de wind achter hebt.....dan ga je nog sneller.
    Verder wens ik je veel droog en zonnig weer en veel sterkte.

• 05 Mei 2012 - 08:11

Wilhelmien:

Wat een pech op de eerste dag.En wat een afstand gefietst op de tweede.
    Wens je veel goede kilometers en verg niet teveel van jezelf.knuf van Mien

• 05 Mei 2012 - 08:11

Wilhelmien:

Wat een pech op de eerste dag.En wat een afstand gefietst op de tweede.
    Wens je veel goede kilometers en verg niet teveel van jezelf.knuf van Mien

• 05 Mei 2012 - 08:19

Jan De Vaan:

Tonny,

Wat een pech, je had even kunnen bellen op de Waalkade,
    ik was in de buurt.
    Hopelijk blijft de pech de rest van je reis weg en blijft het mooi fietsweer.

Veel succes, groet Jan.

• 05 Mei 2012 - 08:48

Brigitte Et Dom:

tous les chemins menent a Rome
    il faut faire le detour par Branne
    bonne route

• 05 Mei 2012 - 09:31

Gradus:

Hoi Tonny,

Ik ga weer met veel plezier jouw verslagen lezen.
    Ik hoop voor je dat het weer een beetje meewerkt.
    Geniet en we horen van je.

Groet Gradus

• 06 Mei 2012 - 09:03

Michael:

Ome Tonny,

Je kunt met een gerust hart verder fietsen want alles is weer oké in huize de Vaan
    Heel veel fiets plezier en een goede reis.

groetjes,
    Michael & Noortje

• 06 Mei 2012 - 19:50

Jos En Wichert:

Beste Tonny

Al twee dagen niets van je gehoord.
    Gaat alles goed?

Wij vandaag weer een goede dag gehad, 115 km met ommetje