Dag 7 Pforzheim – Melchingen
Door: Tonny
Blijf op de hoogte en volg Tonny
08 Mei 2012 | Duitsland, Melchingen
Zij gingen dus een andere weg volgen dan ik vanaf daar. Zij vroegen me waar ik vandaag naar toe wilde. Toen ik antwoordde dat ik de Schwäbische Alp wilde pakken, zeiden ze dat zij daar niet aan dachten. Veel te ver en te zwaar. Daarna ieder maar weer zijn eigen weg vervolgd. Hierna volgde een heel mooi gedeelte van de route dwars door een natuurgebied. Ergens onderweg moest je een heel groot hek opendoen en kwam je in het natuurpark. Meteen een stuk van dik 5 kilometer onverhard. Best link met zoveel gewicht op de fiets. Het ging een paar keer maar net goed, dus heb ik de snelheid maar wat naar beneden bijgesteld. Je daalde het hele stuk zo’n 150 mtr, dus trappen was niet nodig. Toen ik in Nehren was, heb ik nog eens gekeken voor een overnachtingsplek. Ik belde en kreeg te horen dat het goed was. Het is toch best een goed gevoel als je weet dat je straks, aan het einde van de rit, een slaapplaats hebt. Nog dik 20 kilometer, maar wel de zwaarste van vandaag. De eerste berg in de reis moest genomen worden. Eerst een stuk vals plat van 4 kilometer, dan 700 mtr 5-7% en daarna begon het pas echt, 6 kilometer met daarin 2 km 4 à 5% en 2 km van 7%. Het was te merken hoor. Vooral de stukken boven 5% zijn erg zwaar. Wat wil je ook natuurlijk, met zo’n zware fiets. Ik heb eigenlijk slechts enkele malen mijn lichtste verzet gebruikt, dus dat geeft de burger moed. Ik was om half vijf bij het Gaestehaus. De fiets ging in de garage en ik naar mijn kamer. Meteen de vermoeidheid er af spoelen en de kleding wassen. Daarna aan het verslag begonnen. Om zeven uur het dorp[je in gelopen om wat te gaan eten. In het dorp is een heel goed Italiaans restaurant volgens de gastvrouw, dus daar heen getogen. Kom ik daar binnen en wat denk je……..
Zitten Jan en Nelly daar al aan een biertje. Zijn ze toch nog helemaal hier naar toe gefietst. Er was onderweg geen enkele overnachtingsmogelijkheid. Zagen ze dit Gaestehaus in het boekje staan en gebeld. Ik vroeg of ik er bij mocht gaan zitten, wat ze natuurlijk goed vonden. Hebben we lekker zitten kletsen met z’n drieën. Daarna terug, want zij moesten nog douchen. Ik heb met hen afgesproken morgen om 8 uur te ontbijten en dan zien we wel verder. Eigenlijk beter een rustiger dagje morgen. De inspanningen van vandaag zijn goed te voelen. Misschien moet ik nog in het goeie ritme komen of zouden nu toch de jaren gaan tellen……………………………..
Totaal 735
Dag 103
Tijd 6,24
Gem. 16,0
Max. 53,0
Hmtrs 1018
:SMS update:: 10 mei 2012 :
Na goed beraad, heb ik besloten om niet verder te gaan met de tocht. Na enkele slechte nachten dit besluit genomen. Benauwd en pijn, herkenbaar. Overdag met fietsen gaat het redelijk. In rust komt het steeds terug. Geen risico dus rustig terugfietsen. Verdere bijzonderheden volgen wanneer ik wifi vind. Jammer, maar ik denk dat dit toch het enige juiste is.
08 Mei 2012 - 19:45
Harrold:
Tonny, leuk man, en ik zie dat je baard ook al aardig begint te groeien en sta je nu zo met de buik naar voren of bolt het shirtje nu?Volgens mij heb je al een aardig ritme te pakken!
Keep on going -
08 Mei 2012 - 20:38
Paul A.:
Hoi Tonny,
Wel leuk dat je mensen tegen komt met dezelfde missie.
Vanavond zagen we Edwin rijden met de kleine in de fietskar achter zich aan, jong geleerd is oud gedaan, niet waar?
Misschien kan ie in de toekomst wel met jou mee.
Ik wens je nog een goede reis met goed weer, en ik blijf je volgen.
Pak nog maar een biertje van me.
Groeten uit Druten -
09 Mei 2012 - 03:18
Ben Huiskamp:
Dag Tonnie,
Ook ik ben vanmorgen maar eens vroeg opgestaan. Was al heel vroeg wakker en lag te draaien in mijn bed. Dus ochtendjas aan, een kop thee en de email checken. Hier zie ik rond 5.00 uur achter de computer. Leuk om je verslagen te volgen. Annelien en ik kijken elke dag uit naar je reisverslag en lezen met veel belangstelling je belevenissen en proberen dan weer een maand in te plannen om naar Santiago de Compostella te gaan. Je bent al een aardig eind op weg. Aan de foto te zien heb je nog geen echt zonnige dag gehad met temperaturen van 20 tot 25 graden. Hiervoor zul je dan eerst de alpen over moeten zijn, denk ik. Als er maar geen regen is.
Heb je al ingeschreven voor de jubileum tocht in 2014? Volgens Herman Winkels zat afgelopen zaterdag de bus voor de helft vol. Die rit moet voor jou dan een luxe vakantietocht worden.
Lichte fiets en voor lunch, hotel en bagage wordt gezorgd.
Wat doen Bas en Edwin in2014 ?
Volhouden en denk aan je zitvlak.
Groeten
Ben -
09 Mei 2012 - 07:06
Henny Meutgeert:
Goedemorgen Tonny, nou, je hebt er al heel wat km opzitten!! Hier is het op dit moment verschrikkelijk nat.,Je wordt niet goed van al die regen. Ik hoop voor jou dat je het beter treft. Leuk dat je steeds weer Nederlanders tegenkomt he? Maar volgens mij zie je onderweg niet zoveel fietsers als bij de rit naar Santiago. Ik hoop dat je vandaag toch weer een heel eind verder komt en wacht alweer in spanning oop je volgende verslag.,Ik leef gewoon met je mee en ga in gedachten met je berg op berg af. Net als tlen we samen naar Frankrijk reden.
Geniet er van en tot de volgende mail.
Groetjes, Henny -
09 Mei 2012 - 12:31
Aard En Nelly:
Sjonge sjonge wat een tocht en het weer zit niet mee. Maar je zult na een week toch wel aardig in het ritme komen. Jens is gister hier geweest en met mij naar de Struintuin in Beek geweest.
Natte voeten gehaald want hij komt steeds te dicht bij het water en ja dan glij je uit.
Geeft niks zegt hij dan. Als hij bij ons is wil hij steeds voetballen . Dus ik weet niet of hij wielrenner wordt. Kan ook nog biljarter worden. Vind hij ook leuk.
Gister ook weer in de fietskar met Edwin naar Druten gegaan . Maar ik denk dat hij na 5 min. al in slaap is gevallen. Vandaag broederig weer met af en toe een klein buitje . Wel lekker voor te fietsen.
Tonny verder nog een goede reis en we houden je verslag bij.
Hartstikke boeiend hoor!!! -
09 Mei 2012 - 14:09
J.d.V.:
Hoi Tonny,
Je bent al weer een mooi eind op weg man.
Met de baard ook zag ik.
Veel succes verder, groetjes Jan. -
09 Mei 2012 - 19:34
Wichert Sinke:
Beste Tonny,
Goed te horen dat je de Swabische alp genomen hebt, nu nog de Albergpass en de Reschenpass. De eerste is de zwaarste, vooral de laatst 8 km. Maar wij zijn ook bovengekomen.
Nu in Ferrara en morgen aan het strand bij Ravenna
Ga je goed
Wichert en Jos
10 Mei 2012 - 06:01
Edwin, Martine, Jens:
Dat is wel even schrikken zeg! Het leek zo goed te gaan. Als je een repatriëring nodig vindt, geef maar een gil, dan rij ik gelijk aan. Tot snel horens! -
10 Mei 2012 - 07:13
Jan En Marijke Voerm:
Wat jammer, en ook een teleurstelling voor je, maar je moet altijd naar je eigen lichaam luisteren, dus dit was vast de beste beslissing.
Hopenlijk gaat het snel wat beter, doe het vooral kalm aan, of reis per trein terug, neem geen risico.
We horen nog wel .
Het beste, Jan en Marijke -
10 Mei 2012 - 07:23
Cilia:
Hey Tonny,
wat vervelend dat je niet verder kunt! Goede keuze gemaakt, want gezondheid gaat voor alles. Ik wens je veel sterkte met je terugreis en dat je gezond en wel weer thuis aankomt.
Veel liefs van ons uit Meppel -
10 Mei 2012 - 07:30
Gradus:
Jammer Tonny, maar ik denk toch de juiste beslissing.
Gezondheid gaat voor alles.
Goede reis terug.
Groet Gradus -
10 Mei 2012 - 07:35
Hans Tcw:
hallo Tonny.
Lange tijd naar toe geleeft ,jammer dat je het moet afbreken,maar gezondhied gaat voorop,goede terug reis en snel weerziens op de club.
groetjes Hans -
10 Mei 2012 - 08:08
Arnold:
Tonny, een wijs besluit. Jammer, maar als het niet gaat, gaat het niet. Succes met het terugfietsen.
Gr. Arnold -
10 Mei 2012 - 08:42
Léon:
In stilte en met bewondering je verslagen gelezen.
Schrik er dan ook van, maar je gezondheid gaat voor alles.
Gaat het niet ........... laat je ophalen alsjeblieft!!!!
Sterkte en groeten Léon. -
10 Mei 2012 - 08:53
Wolfje:
Tonny veel sterkte en een goeie terug rit naar huis. -
10 Mei 2012 - 09:02
Henk:
Jammer Tonny,
Ook ik heb genoten van je reisverslagen.
Neem de tijd en zorg goed voor jezelf.
Groet, Henk
10 Mei 2012 - 10:55
Wilhelmien:
een goede beslissing om terug te keren,nooit over je grenzen gaan.dat was ook een wijze raad van dokter hamburger in het erasmus mc.weet je nog?
ga eerst maar eens goed aansterken en uitrusten,kun je altijd nog zien wat er op je pad komt.
je kunt mentaal wel veel willen,maar je lichaam moet wel meewerken.
lieve groet uit rotjeknor.
10 Mei 2012 - 14:16
J.v.d.brink.:
hallo tonny.
dit vind ik jammer voor je maar een verstandige beslissing.
gezondheid gaat tenslotte boven alles.
nu maar rustig aan terug naar huis.
groeten jan. -
10 Mei 2012 - 15:30
Selina Joep En Dies:
Doe het rustig aan!! We denken aan je..
Want als het niet meer gaat,gaat het niet meer denk goed aan je zelf!
Tot snel. xxx -
11 Mei 2012 - 08:35
Bert-Jan:
Hoi Tonny,
jammer dat je met deze tocht mpest stoppen. Maar het lijkt mij de goede keuze.
Hopelijk tot ziens dan binnekort bij TCW
groeten Bert-Jan