Dag 3 Villip - Bacharach - Reisverslag uit Bacharach, Duitsland van Tonny Vaan - WaarBenJij.nu Dag 3 Villip - Bacharach - Reisverslag uit Bacharach, Duitsland van Tonny Vaan - WaarBenJij.nu

Dag 3 Villip - Bacharach

Door: Tonny

Blijf op de hoogte en volg Tonny

04 Mei 2012 | Duitsland, Bacharach

Wat had ik het weer goed getroffen met dit hotel. Een prima kamer met zelfs tv. Allen geen Wi-Fi, dat was dan weer jammer. Om 7 uur opgestaan en half acht aan het ontbijt. In dit hotel zaten nog verschillende arbeiders die alleen in het weekend naar huis gingen. Die hadden al om 6 uur ontbeten. Ik was dus alleen. Meteen maar een praatje gemaakt met de man, die mij gister ook ontvangen had. Hij vertelde dat er wel meer Nederlandse fietsers kwamen, die op weg naar Rome waren. Nou, ik heb er nog geen gezien onderweg. Ik heb een zodanig vermoeden dat mijn vertrek op woensdag daar de oorzaak van is. Volgens mij vertrekken de meeste fietsers op zaterdag, dus in het weekend. Op deze manier wordt het wel een eenzame tocht. Je bent dan geneigd om meer te fietsen en minder te stoppen onderweg. Vandaag weer 120 km. Wel op het dooie gemak en door de dorpjes rijden om wat rond te kijken. Ook best leuk hoor. Nadat ik was vertrokken moest ik toch eerst flink klimmen, wel dik 100 mrt hoogteverschil. Maar daarna afdalen naar het Rijndal, das dan wel weer lekker. En dan langs de Rijn over het fietspad. Best mooi, maar die Duitsers mogen wel iets doen aan hun fietspaden. Sommige stukken zijn goed, maar er zijn me toch slechte stukken bij. Ik had geen bel nodig om te waarschuwen, het gerammel van de kookspullen in de voortassen was meer dan voldoende om de voorliggers aan de kant te doen gaan. In het begin was het erg grijs, maar in de verte meende ik iets van blauw te zien. Naarmate ik vorderde liep de temperatuur lekker op. De route liep via Remagen naar Koblenz. Daar heb ik even rond gekeken en mijn broodjes opgegeten.
Toch wel een mooi gebied hier in het Rijndal. Als je echter al een dikke 100 km over die slechte fietspaden langs de Rijn hebt gefietst en dan ook nog met een flinke tegenwind, dan is het op een gegeven moment wel genoeg. Ik besloot dus om er mee te stoppen en een overnachtingsplaats te zoeken. Campings zijn hier niet al te veel. Ben in Oberwesel de camping opgereden om eens te kijken, maar het stond er mudje vol. Er was nog wel een plekje helemaal achteraan, maar daar heb ik van afgezien. Om nou telkens 100 mtr naar het sanitair te lopen vond ik helemaal niks. Vooral omdat het er erg onfris uit zag. Dus maar eens in het routeboekje gekeken. Het volgende plaatsje was Bacharach en er stond een B&B in plus telefoonnummer. Meteen gebeld en het was vrij. Half vijf was ik er al. Een oud huis in de hoofdstraat. De fiets moest van een erg steil trapje af in een ondergrondse berging/kelder. De kamer was beneden en de badkamer en toilet ook. Ik was de enige gast, dus het rijk alleen voor mij. Na gedoucht te hebben, ben ik het dorp[je ingelopen en Wi-Fi gevonden in een hotel. Je kon daar 1 uur toegang kopen voor 1 euro. Meteen maar de dag-verslagen en foto’s er op gezet. Het verslag van vandaag moet dan later maar. Ook de mail gecheckt en toen was het uur voorbij. Daarna iets eten in een restaurant wat mijn gastvrouw mij had aangeraden. “Jägerschnitzel mit bratkartoffeln moet je nemen, want daar houden immers alle Hollanders van”, zei ze. Heb ik dus maar gedaan en ik moet zeggen, het smaakte geweldig. En dat alles met een heerlijk Weissbiertje erbij voor 11,50 euro. Kom daar in Nederland maar eens voor. Nu ga ik weer terug en kruip vroeg het bed in………

Totaal 394
Dag 119