Dag 9 - Reisverslag uit Charroux, Frankrijk van Tonny Vaan - WaarBenJij.nu Dag 9 - Reisverslag uit Charroux, Frankrijk van Tonny Vaan - WaarBenJij.nu

Dag 9

Door: Tonny

Blijf op de hoogte en volg Tonny

08 Mei 2010 | Frankrijk, Charroux

Dangé-Saint-Romain - Charroux

Vanmorgen op tijd eruit en meteen maar de boel ingepakt. Het ontbijt zou om acht uur klaar zijn.
De eigenaar vroeg ons gister al wat we voor ontbijt we wilden, waarop ik hem om een ‘Engels’ ontbijt vroeg. Hij begon meteen te lachen en zei dat het helemaal goed zou komen. Nou, dat was inderdaad zo. We kregen een ontbijt voorgeschoteld met stokbrood, cakes, koeken en dan nog ham, kaas, vijf verschillende soorten eigengemaakte jam en niet te vergeten een kippenleverpaté, die door hem zelf was gemaakt. Gewoon heerlijk. We hebben dan ook maar ruimschoots de tijd genomen, vooral omdat hij erbij kwam zitten en over van alles en nog wat wilde praten. Erg leuk, daar moet je gewoon de tijd voor nemen. Daarna heb ik nog even op zijn domein rondgekeken. Werkelijk een paradijsje, die tuin van hem. Nadat we afscheid hadden genomen gingen we vol goede moed op weg.
Het was droog, maar wel dichtbewolkt. Na een uurtje fietsen begon het zachtjes te miezeren wat over ging in gewoon flink regenen. De regenjacks werden aangetrokken en in een strak tempo werd er doorgefietst. Om half twaalf kwamen we in een plaatsje ‘Dissay’ genaamd. Daar was de hele binnenstad afgesloten. Ik realiseerde me opeens dat het vandaag, de achtste mei, Nationale Bevrijdingsdag was in Frankrijk. Je raakt helemaal het besef van de tijd kwijt.
De bakker was open. We hebben daar maar meteen wat te eten gekocht en in een nabijgelegen café bij een kop koffie opgegeten. In Frankrijk kan dat gewoon.
Daarna weer verder. Vandaag hadden we als bestemming ‘Charroux’ gepland. Daar zou een ‘Gite’ moeten zijn. De sleutels moesten worden opgehaald in het ‘Office de Toerisme’. Een tijdje na de koffie werd de lucht lichter en lichter en uiteindelijk droog. De regenjacks weer uit en in een vrolijke stemming verder. Vandaag wederom een glooiende route, die toch best veel energie vergt. We rijden ieder in eigen tempo en ik wacht zo nu en dan regelmatig op René, hij heeft vandaag zijn dag niet zoals voorheen. Maar zijn humeur lijdt er echt niet onder. We lachen zo wat af met z’n drieën. Valeer daarentegen is niet stuk te krijgen, hij rijdt gewoon ijzersterk.
Om vijf uur waren we in ‘Charroux’ en hebben ons meteen in het centrum bij het ‘Office de Toerisme’ gemeld. De dame daar bracht ons naar de ‘Gite’ . Een prachtig pand uit de middeleeuwen, wat helemaal was gerestaureerd en als Refugié ingericht. Alles aanwezig, keuken, eetzaal en een slaapzaaltje met 5 bedden en tevens twee kamers met één bed. Daar heb ik er meteen maar een van ingepikt. Lekker rustig vannacht en dan bezorg ik de anderen tenminste geen overlast met mijn gesnurk, hihi…
In de ‘Gite’ had zich al een Nederlands echtpaar, ook op de fiets onderweg, geïnstalleerd. Vannacht dus met z’n vijven.
Om zeven uur zijn we met z’n drieën in een plaatselijk, door de dame van de VVV aanbevolen, restaurantje wezen eten. Daarna weer terug naar de ‘Gite’.

Gisteravond nog een reactie gekregen van Carlo (fietsenmaker). Carlo bedankt voor de goede raad, ik zal er rekening mee houden en denk dat het, ondanks alles, toch wel gaat lukken. (hoop ik dan maar)
Hartelijk dank voor je aanbod, daar wil ik graag gebruik van maken.

Ook wil ik iedereen hartelijk bedanken voor de vele leuke reacties. Het doet me goed om te weten dat mijn blog wordt gevolgd. Het kost best veel tijd en moeite om de discipline op te brengen om elke dag weer een verslag te schrijven. Zo’n goede schrijver ben ik niet en ik moet er echt voor gaan zitten om er iets van te maken.

Morgen staan er weer zo’n 110 kilometer gepland, dus nu maar gauw naar bed om te rusten. Dan kan ik morgen weer aan de bak.

Totaal 1091 km
Hoogtem. 689 Mtr

• 09 Mei 2010 - 17:02

Nelly:

Hoi

Ik lees telkens weer je verslagen met plezier, dus een goede schrijver hoef je niet te zijn.
    Wel jammer dat de dag enigszins verpest wordt door de regen, maar jullie genieten ondanks dat, toch met volle teugen. Vooral van dat engelse ontbijt, maar heb je de eggs & bacon niet gemist?

Ik hoop dat de komende dagen droog zullen verlopen, hier is het ook niet veel beter hoor!
    Groetjes xxxxx

• 13 Mei 2010 - 09:22

Dag Tonny :

Uw reisverslag aan het volgen.Ook fan van Compostella. Vrienden van René en kennis van Valeire, doe ze vele groeten van Jan en Martha Costermans en geniet er van . Wens jullie nog verder een droge fietstocht en veel moed Grtjes

• 13 Mei 2010 - 10:01

Bas En Marjolein:

Leuk om foto's te zien Pa. De drie musketiers ;-)