Dag 17 - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Tonny Vaan - WaarBenJij.nu Dag 17 - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Tonny Vaan - WaarBenJij.nu

Dag 17

Door: Tonny

Blijf op de hoogte en volg Tonny

16 Mei 2010 | Frankrijk, Parijs

Branne - Péliou

Eindelijk, vanmorgen was het zo ver. Om half zeven opgestaan, omdat ik vroeg op weg wilde zijn vandaag. De weersvooruitzichten waren gunstig, dus een mooie gelegenheid om wat kilometers te maken. Ik moest wel een beetje rustig doen vanmorgen, want er was gister een gast gekomen in de andere kamer.
Dominique ging om zeven uur al brood halen en toen hebben we eerst ontbeten. Daarna de fiets bepakken. Ik moest eerst weer even goed nadenken hoe, wat en waar. Je bent de routine weer gauw kwijt. Maar om kwart voor acht was ik er helemaal klaar voor. Toch best wel even slikken om afscheid te nemen van Dominique en Brigitte. In die vijf dagen dat ik ze nu ken zijn we al erg aan elkaar gewend geraakt. Het Franse leven is zo slecht nog niet. Maar goed, om acht uur reed ik weg en kreeg na 1 kilometer meteen een flinke klim voor mijn kiezen. Das om op te warmen zullen we maar zeggen. De wind was toch niet echt gunstig, zuid west, dus op sommige stukken gewoon tegen. Het eerste gedeelte tot ‘Cadillac’ was best nog wel heuvelachtig , daarna kwam ik in ‘Les Landes’. Dat is best vlak met lange kaarsrechte stukken van soms wel 10 km. Alleen bij kleine beekjes en riviertjes moet je afdalen, riviertje oversteken en weer klimmen. Na zo’n 40 kilometer zaten langs de weg twee fietsers wat te eten. Ik stopte natuurlijk en het bleken twee de twee Limburgers te zijn, die ik in Noord Frankrijk al eens eerder had ontmoet. Nou dan heb ik het zo gek nog niet gedaan ondanks die vijf dagen rust. We hebben even wat gesproken en daarna ben ik weer verder gereden. Om 12 uur had ik al 70 kilometer gefietst, dus dat schoot lekker op. Toch wilde ik vandaag niet te gek doen en in ‘Labouheyre’ stoppen. Dan had ik plm 110 km gereden en daar was een Refuge, waar ik dan wilde overnachten. Daar aangekomen bleek het volgeboekt te zijn en er was niets anders daar. Ook de camping ging pas op 1 juni open. Dan maar verder naar ‘Escource’, waar kamers zouden zijn boven een Bar Tabac. Nou, daar was alles gesloten en geen kip te zien. Ook geen camping. Verder dan maar naar ’Onesse-et-Laharie’. Daar was een Auberge, maar ook gesloten. Ook de camping nog dicht. Oef….. maar weer verder dan.
De benen begonnen ondertussen best zwaar te worden en ik wilde toch wel graag een plekje vinden.
In ‘Lesperon’ zou een Refuge moeten zijn volgens het routeboek, maar die was ook dicht. Nou, nou, dan maar weer verder. Opeens zag ik onderweg naar ‘Taller’ een bordje ‘Gite’ rechtsaf staan. Ik besloot om meteen maar te gaan kijken. Na twee kilometer kwam ik bij een grote boerderij uit. Een oudere vrouw was bezig bloemen in potten te zetten. Ik vroeg aan haar wat een ‘Gite’ kostte. ‘35 euro’ zei ze, ‘maar je hebt toch een tent bij je’. Ik antwoordde bevestigend. ‘Nou dan zet je het tentje toch op om te slapen, dat kost slechts 6 euro. De douche en toilet van de Gite mag je gewoon gebruiken’. Daarmee was de keuze niet moeilijk meer. Toen ik gedoucht had ben ik gaan afrekenen en vroeg haar: ‘als ik nu 10 euro betaal, mag ik dan in de gite zitten en de waterkoker en zo gebruiken?’ Ook dat mocht en ik kreeg er nog een vol bierglas rode wijn bij, die heb ik meteen maar soldaat gemaakt. Goedkoop dagje vandaag. Een paar koppen bouillon gedronken en een paar stukken van de cake gegeten, die Brigitte me had meegegeven. Daarna heerlijk onderuitgezakt . Ik had het echt wel gehad voor vandaag. 158 km maar liefst, wat helemaal de bedoeling niet was. Ik had echter weinig keus. Hoop dat ik morgen eerder een overnachtingplaats vind. Kreeg een sms van Valeer. Zij hebben gister de ‘Ibaneta’ beklommen in de sneeuw en zijn vandaag tot ‘Los Arcos’ gefietst. Hopelijk is het weer wat beter als ook ik daar over enkele dagen ben…………………

Totaal 1450 km
Hoogtem. 665 Mtr

• 17 Mei 2010 - 16:31

Mariken En Tonny:

Hey Tonny,

Zie je nou wel......... die verloren tijd heb jij zo weer ingehaald. Ik zei het je toch. We kennen je ondertussen wel.

Mariken en Tonny

• 17 Mei 2010 - 18:24

Henny Meutgeert:

Nou, wat hebben we gedacht?? Die haalt z'n vrienden wel weer in. Tof!! Dus dat nieuwe wiel geeft ook nog extra energie lijkt het wel. Wij houden alles goed bij en wachten weer ongeduldig op je volgende verhaal. Hartstikke goed Tonny! Zo zie je maar, je kunt het wel!!!! Maar dat wisten we allang hoor. Tot de volgende reactie vanuit Giethoorn, heel veel goed weer gewenst en hopelijk verder zonder pech. Doei, Henny en Gerrit

• 18 Mei 2010 - 12:21

Renate:

Hoi hoi gelukkig is je fiets weer in orde, en kun je de reis voortzetten. Het weer wordt beter, dus vanaf nu kan het alleen maar beter gaan.Groetjes uit Weurt

• 18 Mei 2010 - 14:49

Dominique:

le colis est parti il est arrive autour de Paris

• 18 Mei 2010 - 19:03

Cor:

Hoi Tonny,
    Had je geen koude voeten vannacht? Maar 6 graden zag ik.... Brrrr
    Morgen mooi weer in het vooruitzicht. Veel plezier.
    Cor

• 19 Mei 2010 - 18:36

Lucien:

Bon jour Tonny,

Volgens mij zit er een elektromotor in de as van dat nieuwe wiel.

Au revoir,

Lucien

• 20 Mei 2010 - 07:10

Bernadet Van Rooijen:

Hallo Tonny,

Ik dacht eens kijken op je site. Ik zit nu in zubiri, de Pyreneen goed overgekomen. Achteraf viel het me nog mee ook. Je zit vast al een eind verder op de weg. Alles verder goed? Ik zal binnenkort nog eens kijken op je site.

Buen camino, groet Bernadet