Dag 21
Door: Tonny
Blijf op de hoogte en volg Tonny
20 Mei 2010 | Spanje, Nájera
Hetzelfde verhaal als gister. Tot een uur of drie geslapen en daarna niet meer. Om zeven uur opgestaan. Voelde me niet echt fit vanmorgen. De benen voelden zwaar aan. Om half negen op de fiets en karren maar. Eerst nog afscheid genomen van de vrijwilligsters uit de Refugio. Daarna in het stadje even naar de winkel geweest om een fles water te halen. Het water uit de kraan smaakt naar chloor en is niet te drinken. Eenmaal op weg, meteen weer een flinke klim voor onze kiezen, waar je wel warm van word. Daarna was het de hele dag op en af met gemene stijgingen van zo’n 7-8-9%. Ik zag zelfs op mijn tellertje een keer 14% staan. Dat voel je wel hoor. Je moet dan proberen om dusdanig ‘ontspannen’ te rijden, dat je niet verzuurt en het lang in hetzelfde tempo kan volhouden. Dat lukt me steeds beter. Kees rijdt flink door en bij sommige hellingen moet ik moeite doen om hem bij te houden. Hij is tenslotte ‘pas 55 jaar’. ‘s Middags kwamen we in ‘Logrono’ aan en hebben daar in het centrum in een barretje een sandwich gegeten.
Om half vier kwamen we aan in ‘Najera’ aan en zijn meteen naar de camping gereden . Er stond ook een Nederlandse camper. Die landgenoten namen nog net de tijd om ons te groeten, voor de rest niet. En we hadden zo’n dorst. Eerst ons maar geïnstalleerd en de kleren gewassen. Daarna de stad in om een heerlijke ‘cervesa’(biertje) te drinken en daarna nog maar eentje. In een ander barretje was wifi, waar ik snel de verslagen van de afgelopen drie dagen heb geplaatst. Daarna mijn mail gecheckt en nog even met Martine en Nelly geMSNd. Toen moest het netbook weer nodig aan het infuus en wij aan de maaltijd. In een ander restaurantje een pelgrimsmenu. Spaghetti vooraf en daarna twee rundersteaks met frites en een soort cake met warme chocola als toetje. Met een heerlijk rood wijntje natuurlijk en koffie na. Dat alles voor 24 euro met z’n tweeën. Kan je zelf niet voor koken, toch? Inmiddels is het alweer half tien geworden en moeten we snel terug naar de camping waar ik dit verslagje nog even snel in elkaar moet knutselen. Nu naar bed in mijn tentje. Het enige wat me vannacht nog wakker zou kunnen houden is het oorverdovende gekwaak van de kikkers………………
Totaal 1790 km
Dag 79 km
Gem 15.2 km/u
Tijd 5.09 min
Max 49.0 km/u
Hoogtem. 1088 Mtr
24 Mei 2010 - 18:45
Bas:
Zware benen en dan zo'n pittige dag.... Dan heb je wel een lekkere cervesa verdiend!!