Dag 62
Door: Tonny
Blijf op de hoogte en volg Tonny
30 Juni 2010 | België, Stoumont
Vanmorgen ben ik iets langer blijven liggen, maar moest er uiteindelijk toch uit om half zeven. De zon scheen nog niet, zat achter de wolken. Daarom was het weer heerlijk om te fietsen. Vandaag staan ‘de Ardennen’ op het programma. Voor de meesten onder jullie een bekende streek. Alleen geen enkel stukje vlak. De hellingen hebben ze gewoon van beneden naar boven gemaakt zonder veel bochten er in. Daarom zijn het over het algemeen gemene steile klimmetjes hier. Maar goed, gewoon beginnen en zien hoever ik kom vandaag. Het doel is om ‘Liernieux’ te halen, en morgen weer zo’n 80 km. Dat werd vandaag toch iets anders. Om elf uur was ik al in ‘Bastogne’ en heb daar iets gegeten. Ik had vanmorgen slechts twee marsen en een banaan gegeten. In dit gedeelte zijn ook zeer weinig gelegenheden om iets te kopen. Vanaf ‘Bastogne’ loopt tegenwoordig een fietspad over een oude spoorweg. Ze hebben dit geasfalteerd en het is heerlijk fietsen zo. Jammer dat het daarna weer gewoon klimmen en dalen is. Ik was om drie uur in ‘Liernieux’ doch de camping bleek 5 kilometer van de route te liggen. Ik koos ervoor om door te rijden naar ‘Stoumont’. Dan kan ik morgen Nederland halen. Wel begint morgen de dag met een forse klim. De resterende afstand verdeel ik dan over de vrijdag en zaterdag, zodat ik toch redelijk ontspannen thuis kan arriveren. Het is nu echt aftellen geblazen. Wat zal dat weer wennen zijn. Wel erg leuk om iedereen weer te zien na twee maanden, ik verheug me er nu al op……………
Totaal 5238 km
Dag 123 km
Gem 16.5 km/u
Tijd 7.26 min
Max 50.0 km/u
Hoogtem. 1400 Mtr
30 Juni 2010 - 18:18
Bas:
Nog twee dagen volhouden en je bent weer thuis!!!
Ondanks dat je voorbije weken minder fietsers hebt getroffen, heb je weer erg leuke belevenissen gehad pa! Heerlijk koud biertje, salade en steak erbij. Genieten zal dat zijn!!
Morgen nog een behoorlijk pittige rit door de Ardennen, al zal de temperatuur je wellicht weer parten spelen. Je blijft prachtig warm, iets te warm, weer houden. Vergeet het biertje om 4u niet, drink er eentje voor mij aangezien er gewoon vrolijk klanten op gesprek komen.... Al zullen we samen die schade wel inhalen.
Hou je taai pap, tot zaterdag! -
30 Juni 2010 - 20:19
Wim Overdijkink:
Hoi Tonny,
Normaal wegen de laatste loodjes het zwaarst, maar als ik alles lees dan geniet je tot het einde. Klasse man wat je gedaan hebt. Al die km op die zware fiets.
Wat zal jij straks weer scheuren op de racefiets, ik kijk wel even uit om met je te fietsen (-:
Veel suc6 nog het laatste stukkie en blijf genieten.
cheers Wim. -
01 Juli 2010 - 07:30
Hans Sonneveld:
Hallo Tonny,
Fantastische prestatie. En het ongemak aan je zitvlak is kennelijk ook aan de beterende hand, want je schrijft er niet meer over. Dus dat gaat goed.
Ik heb genoten van elk verslag en maakte me al zorgen als er soms, door gebrek aan wifi naar dan later bleek, een tijdje geen verslag kwam.
Ik zou bijna willen vragen waar je volgende monstertocht naar toe gaat, want het zijn prachtige reisverhalen.
Heel veel succes in die laatste kilometers en welkom thuis straks in Druten.
Groetjes
Hans