Dag 11 - Reisverslag uit Minzac, Frankrijk van Tonny Vaan - WaarBenJij.nu Dag 11 - Reisverslag uit Minzac, Frankrijk van Tonny Vaan - WaarBenJij.nu

Dag 11

Door: Tonny

Blijf op de hoogte en volg Tonny

10 Mei 2010 | Frankrijk, Minzac

Gurat – Minzac

Vanmorgen een voor ons wel erg karig ontbijt. Gister hadden we van de eigenaresse van de camping een pak melk met cornflakes gekregen. Ook 3 appels en een pak Multi-drink. Nou vind ik cornflakes eigenlijk helemaal niet lekker, maar om toch wat binnen te krijgen heb ik toch maar een bordje vol opgegeten. Het zag er buiten erg grijs uit en alles was kletsnat van de regen van vannacht. Ik schrok vannacht wakker door een hevig onweer. Gelukkig lag ik heerlijk in een goed bed. Ben dan ook verder de hele nacht niet meer wakker geworden. Deze camping is in een heel rustige en mooie streek gelegen en je hoort hier echt helemaal niets. Behalve de vogels dan.
We gingen om kwart voor negen op weg in de kou. Gelukkig was het nu droog. Gister had ik nog op ‘weeronline’ gekeken en daar beloofden ze voor vandaag zon. Nou, daar wachten we dan maar op.
Na zo’n dik uur kwamen we in ‘Aubeterre sur Dronne’ en zag ik een bord ‘Eglise Saint Jaques’. Als je pelgrim bent, dan moet je daar natuurlijk even heen. Het werd een echte boetedoening, een helling van 12%, die later ook weer terug moest . In de kerk was eigenlijk niemand, de deur stond open en we hebben er natuurlijk wel een kijkje genomen. Een stempel lukte dus niet. Eenmaal weer buiten gekomen zag ik een eindje verderop een postkantoortje. Daar zijn we maar binnengelopen en kregen meteen een stempel. Toen weer verder gereden. De weg liep helemaal om ‘Aubeterre sur Dronne’ heen en ook erg omhoog. Daarna een afdaling van zeker wel 2 km. Tijdens die afdaling hadden we de wind mee en ik wist: ‘dat kan niet’. De wind hadden we de hele dag tegen en kwam uit het zuiden, dus….. Ja hoor, verkeerd gereden en we moesten terug. Die afdaling werd nu een beklimming. Daar wordt je niet vrolijk van.
Vandaag was het opnieuw een erg zware dag. We hadden niet alleen vele steile klimmetjes, maar tevens een flinke zuidenwind tegen. Tegen twaalven kwamen we voorbij een dorpje, ‘Bonnes’ geheten. In het centrum was een prachtig winkelcentrum gebouwd aan een zeer mooi plein gelegen. De ‘Epicerie’ was open en daar hebben we brood en beleg gekocht. Naast de ‘Epicerie’ was een terras van een pizzarestaurant, dat gesloten was. We zijn gewoon aan een tafeltje gaan zitten en hebben heerlijk geluncht. Inmiddels was het zonnetje ook doorgebroken en de temperatuur erg aangenaam. Voor het eerst op de tocht heb ik met korte mouwen gereden. Wel even insmeren natuurlijk.
Omdat we allen behoorlijk moe waren, wilden we vandaag niet te ver rijden en bijtijds een onderkomen voor de nacht zoeken. In ‘Minzac’ was een camping en daar zijn we naar toe gereden. Er werden ook mobilhomes verhuurd oor 40 euro per nacht voor vier personen. We kregen van de eigenaar een speciale pelgrimsprijs, namelijk 10 euro p.p. dus 30 euro. Daar kun je je tentje niet voor opzetten natuurlijk. Ik ben meteen gaan douchen. Valleer en René gingen wat verderop in een dorp inkopen doen. Ik had beloofd om vanavond een salade te maken en een lekkere pastamaaltijd te koken. Nadat ik mijn kleren had gewassen kwamen ze terug met alle ingrediënten, die ik op een lijstje had geschreven. Ik ben maar meteen begonnen met het ‘diner’. Met een flesje wijn erbij zaten we heerlijk op het terrasje in het zonnetje te eten. Dat is nog eens genieten.
De afwas mocht ik niet doen, ik mocht zelfs niet in de buurt komen. Omdat ze zo lekker gegeten hadden. Toch leuk zo.
Volgens de beheerder zullen we morgen regen krijgen. Hopelijk klopt dat niet. Ondertussen genoeg regen en kou gehad, wat mij betreft mag de zon zich best wat meer laten zien.
Vanavond maar eens vroeg naar bed, misschien dat ik morgen dan beter ben uitgerust. De kilometers beginnen nu toch wel door te wegen.

Totaal 1264 km
Dag 72 km